Surfin’ Australia!
Blijf op de hoogte en volg Paul
12 April 2013 | Australië, Byron Bay
Dinsdag 2 april begon de reis. Vanuit Nieuw Zeeland heb ik mijn kitesurftas en overige ballast teruggestuurd naar Nederland en ben ik met mijn (nog steeds) te zware rugzak van Auckland naar Brisbane gevlogen. Het was er niet echt van gekomen om de reis voor te bereiden, dus leef ik nu van dag tot dag, wat best goed bevalt.
Aangekomen in Brisbane, was er niet erg veel te doen, dus besloot ik meteen door te reizen naar de Gold Coast, waarvan het noordelijkste plaatsje “Surfers Paradise” heet. Klinkt goed.
Helaas was Surfers Paradise niet echt wat de naam deed vermoeden. De surf was matig, het regende en er waren weinig andere surfers. In plaats daarvan was het meer een party-stad, met mensen die surfkleren dragen. Dit werd me duidelijk toen ik op de 2e dag op zoek ging naar een surfshop ( om een board te kopen) en ik continu werd doorverwezen naar winkels van diverse surfmerken, die alleen kleding verkochten, geen boards .
Gelukkig uiteindelijk wel een shop gevonden en mijn nieuwste aanwinst is een 6 foot 6 inch shortboard, van de Australische designer Stuart. Sinds die dag heb ik elke dag gesurft en het begint zowaar een beetje beter te gaan Ook ben ik wat verder zuidelijk gereisd en momenteel verblijf ik in Byron Bay, mijn hostel is 150 meter van het strand en mijn dagelijkse ritme is; opstaan, ontbijt, surfen, lunch, powernap, surfen, diner, soms een drankje en dan weer slapen.
Niet veel te klagen dus, en ik hoop dit nog een tijdje vol te houden, komende 2 weken in ieder geval, totdat ik Sydney bereik.
De laatste 2 weken in Nieuw Zeeland waren niet erg bijzonder, maar aangezien ik toch 7 maanden daar geweest ben, heb ik wat statistieken bijgehouden, om een goede indruk te geven:
• 203 dagen in Nieuw Zeeland geweest
• 84 dagen gewerkt
• 77 dagen ge(kite)surfd
• 6 kite-lijnen gebroken
• 14 x hardgelopen
• 6 bergen beklommen
• 1x gesnowboard
• 16 parachutesprongen, waaronder mijn hoogste ooit van 16.500 ft
• 30 vissen gevangen, geslacht en gegeten, waaronder 1 ‘Kingfish’ van ruim een meter lang
• 6 boeken gelezen
• 2 paar slippers versleten
• 3000+ kilometers gereden aan de linkerkant van de weg (en slechts een paar aan de rechterkant)
En nog veel meer, maar dat heb ik niet allemaal bijgehouden. Al met al een supertijd, een schitterend land en ik kan iedereen aanraden om een dergelijke reis te ondernemen en/of naar Nieuw-Zeeland te gaan.
Groeten vanuit ‘Down Under’!
12 April 2013 - 19:18
Mam:
Hey Paul, Leuk om je belevenissen in Australië te lezen! Wel lachen hoor dat Surfers Paradise meer uiterlijk vertoon is dan het echte surfen...Gelukkig is dat in Byron Bay dus beter. Heel veel plezier gewenst daar. Lekker dagritme heb je te pakken, fanatiek as ever...liefs, mam. -
12 April 2013 - 21:02
Viv:
Hey Paul, geniet van Australië!
De statistiek die me het meest opvalt is toch die 6 boeken :-) lifechanging experience zo'n reis? -
13 April 2013 - 21:29
Papa:
Hoi Paul,
Lijkt hier wel een familie reunie. Kan je zien dat je niet vergeten wordt. Ook ik vind dat lezen van je heel bijzonder. Hoop voor je dat er veel te surfen en te beleven valt zodat het aantal boeken niet schrikbarend wordt verhoogd. Veel plezier en een mooie (terug) reis