Happy new year!
Blijf op de hoogte en volg Paul
15 Januari 2013 | Nieuw Zeeland, MANUREWA
Op 2e kerstdag (hier Boxing day genoemd) zijn we alle spullen klaar gaan maken voor een reisje naar het Noorden van Nieuw Zeeland, zeer toepasselijk ‘Northland” genaamd. Het kostte ongeveer de hele dag op de bus, jeep en boot te beladen met alle uitrusting (kitesurfspullen, golfsurfboards, vishengels, waterski- en wakeboards, duikuitrusting, harpoens en natuurlijk campingspullen). Maar toen we eindelijk alles hadden zijn we maar meteen gaan rijden en hebben we op de eerste avond ongeveer de helft van de afstand afgelegd, gekampeerd op het strand en de volgende morgen de vakantie goed begonnen met een eerste golfsurf sessie.
De trip van iets meer dan 2 weken was erg geslaagd, we hebben heel veel plekken gezien en afhankelijk van het weer elke dag gesurft, gedoken, gekitesurft of gevist, of meerdere dingen op 1 dag. Ondertussen overnachtten we op campings, parkeerplaatsen en stranden en aten we elke dag van de barbecue, de meeste dagen zelf gevangen vis, kreeft of mosselen. In Nieuw-Zeeland mag je bijna overal (behalve in de natuurgebieden) vissen en je mag ook duikend of snorkelend op jacht gaan naar schelpdieren. Daarnaast zijn we op een aantal zeer mooie wavespots geweest, waar slechts een handvol mensen waren en ook zijn we met de boot naar een schitterende vlakwater kitesurfspot geweest, waar wij de enige waren.
Resultaat, ik kan bijna surfen (ik heb een paar mooie golven gehad, maar ik wordt ook nog regelmatig gespoeld); ik kan weer een paar nieuwe tricks aan mijn kitesurf repertoire toevoegen; al de lijnen van mijn kite zijn minimaal 1x gebroken en weer aan elkaar geknoopt en ik kan ondertussen denk ik wel 2 minuten mijn adem inhouden, want al het ‘duiken’ hier is “breathhold” oftewel snorkelen met je adem ingehouden.
Ondertussen ben ik weer terug in Auckland. De weekenden voor en na de reis heb ik weer kitecamps gehad. In een kitecamp geven we 3 dagen full-time les aan een groep van maximaal 8 personen waarbij de personen alles over kitesurfen leren (“from zero tot hero”) Ik begin aardig ervaren te worden in het lesgeven en mijn Engels wordt ook wat beter, en ondertussen geef ik de meeste lessen in de kitecamps. Ook ben ik begonnen met promotie voor de kiteschool, aangezien ik tegenwoordig op commissie-basis werk. Erg leuk om een beetje in de toerisme sector rond te kijken, contacten op te doen en mensen proberen over te halen om lessen te boeken.
Tot zover weer mijn avonturen hier in Nieuw-Zeeland. Ik ben ook alvast begonnen met de planning voor de rest van de reis. Het lijkt erop dat ik nog een stop-over in Nieuw-Caledonië kan veroorloven op weg naar Australië maar daarover later meer.
Cheerio!
15 Januari 2013 - 21:57
Mam:
Hey Paul,
Leuk om weer een nieuw verslag te lezen, ik heb het in een adem (breathhold) uitgelezen!!
Fijn dat ook het golf-surfen nu steeds beter gaat en heerlijk dat je zoveel leuke dingen gedaan hebt in Northland. Je kunt nu beter in NZ zijn dan in de files door de sneeuw in NL!
Veel succes met de marketingactiviteiten en we zijn benieuwd naar je plannen voor de komende maanden...
Liefs en groetjes, mam -
15 Januari 2013 - 22:02
Mam:
En ook hele leuke foto's trouwens! Je ziet er goed uit jongen, lekker relaxed! -
15 Januari 2013 - 22:03
Vero:
Jij bent ook van alle markten thuis ;-) Klinkt weer super allemaal! Geniet ervan!! Xx -
06 Februari 2013 - 13:13
Marjolijn:
Super! En wat een gave foto's zeg! Ben benieuwd naar je volgende verhaal :-)