So it begins
Blijf op de hoogte en volg Paul
13 September 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
De reis begon in de ochtend van zondag 9 september vanaf Schiphol. De vlucht ging prima, Cathay Pacific had alles goed geregeld, zoals entertainment en catering. De stop op Hong-Kong was erg lang (13 uur) maar wel een mooi en relaxed vliegveld. Uiteindelijk kwamen we na +/- 40 uur reizen aan op Auckland International Airport, erg moe maar wel enthousiast. Vervolgens de huurauto opgehaald en ingecheckt op het Motor camp.
Na een goeie nacht van bijna 12 uur, was het woensdag vroeg dag. Op het programma stond een ritje naar Piha beach (westkust, 45 min van Auckland). Onderweg zijn we eerst gestopt bij het Arataki Visitors Centre, hier had je prachtig uitzicht over de Waitekere Ranges, een natuurgebied dat op een kwartiertje van de stad begint en behoorlijk uitgestrekt is. Ook kon je er allerlei informatie krijgen over diverse tochten door dit gebied. Vervolgens zijn we doorgereden naar het strand van Piha, bekend van de serie Piha Rescue. Dit is een vrij ruig strand met flinke golven en gevaarlijke stromingen. Midden op het strand staat de kenmerkende Lion Rock. ’s Middags zijn we met de auto langs het centrum van Auckland gereden naar de Tamaki Drive. Langs deze boulevard liggen zeer relaxte stadsstranden die lopend of met de fiets direct uit het centrum te bereiken zijn.
Vandaag zijn we naar het Noordelijke deel van Auckland geweest. Hier is een soort jetset wijk met behoorlijk luxe huizen, leuke winkeltjes en mooie stranden. Hier hebben we wat rondgelopen en een nieuw droomhuis uitgezocht. Vervolgens zijn we over de Auckland Harbour bridge weer terug gereden en naar Mt. Eden gegaan. Dit is een vulkaan midden in de stad, vanwaar je uitzicht hebt over heel Auckland.
Al met al heel veel gezien en veel indrukken opgedaan. De omgeving hier is echt overweldigend en dan hebben we nu alleen nog maar rondom de stad gekeken, als je echt de grote natuurgebieden ingaat is het natuurlijk allemaal nog veel grootser en mooier. Het belooft nog een mooi reisje te worden.
13 September 2012 - 10:12
Marjolijn:
Wauw.. klinkt nu al als een wereldreis! Dit is nog maar het begin :-) Zo kan ik trouwens meteen reis-inspiratie opdoen! -
13 September 2012 - 14:18
Klinkt goed! Geniet er van -
14 September 2012 - 07:25
Erik:
Heej Paul,
Dat heb je weer mooi verwoord. Je hebt er toch wel echt talent voor...! ;) Als ik het zo lees ga jij je niet vervelen. Veel plezier en tot het volgende verhaal.. ;-p -
15 September 2012 - 14:38
Willem:
Eindelijk is het dan zover. Klinkt nu al erg leuk. Hoop snel weer wat van te lezen. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen aan deze kant. Geniet er van en veel plezier. Doe geen dingen die ik ook niet zou doen. Groeten! -
09 Oktober 2012 - 12:07
Debby:
Ben ook maar even gaan lezen!! GEWELDIG!! Veel plezier nog!!