No worries! - Reisverslag uit MANUREWA, Nieuw Zeeland van Paul Roode - WaarBenJij.nu No worries! - Reisverslag uit MANUREWA, Nieuw Zeeland van Paul Roode - WaarBenJij.nu

No worries!

Blijf op de hoogte en volg Paul

16 December 2012 | Nieuw Zeeland, MANUREWA

Is een kreet die je erg vaak hoort hier in Nieuw Zeeland, het kan ja of nee betekenen maar ook “maakt niet uit” of “ kijk maar wat je doet”. In ieder geval beschrijft het de kiwi-lifestyle en ook de status waar ik me op het ogenblik in bevindt.

De afgelopen weken zijn voorbijgevlogen, met name omdat ik erg veel leuke dingen gedaan heb en ook omdat de zomer nu echt begonnen is en alles allemaal wat vrolijker aandoet. Natuurlijk heb ik ‘the usual’ kitesurflessen gehad en wordt er nog steeds hard gewerkt aan de renovatie, maar ook heb ik wat leuke toeristische dingen gedaan.
Het weekend van 24 november, heb ik grotendeels doorgebracht in de Hauraki Golf (Noordoost van Auckland). Op vrijdag zijn we met de boot naar Rangitoto gegaan, een vulkanisch eiland vol met lavagesteente. Daar hebben we de top beklommen, genoten van het uitzicht en op de terugweg de hengels uitgeworpen en een paar snappers gevangen. De zaterdag heb ik deelgenomen aan de Waiheke Island Trail Blazer; een try-out event voor een off-road halve marathon door prachtig terrein met supermooie uitzichten maar helaas ook lastige ondergrond en veel steile hellingen. Het ging best wel goed, (stiekem wel een beetje getraind) ik was niet te snel gestart en haalde steeds mensen in, totdat ze bij het 16 km punt zeiden dat ik 2e was en slechts een halve minuut achter de koploper liep. Dus ik probeerde te versnellen, maar dat had ik beter niet kunnen doen; ik blies mezelf op en heb bijna 5 minuten verloren op de koploper, maar toch als 2e gefinisht van ongeveer 70 deelnemers, dus mag niet klagen.
Die middag gerelaxt op het strand en de zondag weer met de boot op pad, ditmaal weer naar een ander eiland, voor mijn eerste speervis-missie. Voor de duidelijkheid, speervissen doe je in je snorkeluitrusting met een loodgordel om. Je hebt een harpoen en daarmee zwem je naar de bodem. Daar wacht je zo lang mogelijk tot er een grote vis voorbijkomt en die schiet je dan met je harpoen. Helaas was ik nog niet zo goed en heb ik niks gevangen met de harpoen. Later hebben we wel de hengels nog eens uitgegooid en heb ik wel veel gevangen, waaronder een kingfish van meer dan een meter lang! Dus toch nog een goede dag en een volle vriezer nadat we alle vis gevild en gefileerd hadden.

Ook heb ik de afgelopen weken eindelijk de mogelijkheid gehad om het Zuidereiland te bezoeken. In 10 dagen tijd heb ik het zuidelijkste puntje van het noordereiland bezocht en het noordelijkste gedeelte van het zuidereiland. Dit was ook mijn eerste trip waar ik alleen gebruik maakte van openbaar vervoer en overnachtte in Backpackers hostels. Erg mooie tijd gehad en onder andere de volgende dingen gedaan: ferry cruise van noord naar zuidereiland, zwemmen met dolfijnen (stuk of 200!), hiken door de Marlborough sounds, parachutespringen bij Skydive Abel Tasman en hiken en kayaken door het Abel Tasman National Park. En onderweg heel veel mensen ontmoet, een gezellige tijd gehad en lekker ontspannen.

Ondertussen weer terug in mijn “home away from home” in Auckland. Je kan wel merken dat het bijna kerstmis is. Voor Nieuw Zeeland begint de zomervakantie voor de meeste mensen volgende week. Veel mensen doen kerstinkopen en er zijn al in de vakantiesfeer. Gisterenavond zelfs al een kerstdiner gehad, bij mensen die volgende week al op vakantie zijn. Andrew en Manon (de mensen waar ik voor werk) nemen me mee naar al hun familie en vrienden voor kerstmis dus ik zal gelukkig niet alleen zijn tijdens kerst En na kerst vertrekken we voor een surf/kitesurf trip naar Northland, het meest noordelijke gedeelte van NZ, waar het ondertussen subtropisch is. Geen slecht vooruitzicht dus.

Iedereen alvast erg fijne kerstdagen gewenst!

• 16 December 2012 - 09:56

Marian:

Super cool!

• 16 December 2012 - 10:54

Chris:

Super tof paul! Geniet er maar van!! En fijne kerstdagen alvast...
    Groetjes

• 16 December 2012 - 13:29

Mam:

Wij hoeven inderdaad ook 'no worries' te hebben of jij het daar naar je zin hebt; dat straal je wel uit op de foto's ook! Inmiddels ben je al een echte Kiwi geworden hoor!
    Wat is het weer een leuk verslag en wat doe je toch een verscheidenheid aan leuke activiteiten in NZ. Je gebruikt je tijd daar optimaal! Heerlijk voor je om er nu ook in de zomer te zijn en leuk dat je binnenkort weer naar het Northland en the Far North gaat! Lijkt al weer lang geleden inmiddels dat wij er samen waren in september....Heb je trouwens al een keer Pavlova schuimgebak gegeten (favoriete NZ toetje)?
    Was super om vanochtend even te skypen! groetjes en liefs, mam.

• 16 December 2012 - 13:58

Marije:

Klinkt alsof je het heerlijk hebt! Geniet ervan en fijne feestdagen alvast! X

• 16 December 2012 - 21:43

Nelleke:

Klinkt goed! Geniet er van en fijne feestdagen

• 17 December 2012 - 19:51

Maarten:

Wat een topverhalen en -plaatjes weer Paul! Leuk om te lezen en te zien! Knap resultaat met de halve marathon. En mooi visje gevangen hee! Gek idee dat jij nu de zomer ingaat. Hier is het volop herstweer...

Fijne kerstdagen he!

• 19 December 2012 - 23:14

Marjolijn:

Super! Leuk weer!! Die verhalen van je moet je bundelen als je oooooooit weer thuis bent ;-) Ik weet een adresje voor je waar dat kan. Ik zeg ooooooit, om dat ik natuurlijk niet wil uitspreken wanneer je weer in NL bent..haha! Hele fijne feestdagen daar en een mooi Oud en Nieuw! X

• 04 Januari 2013 - 18:50

Ilse Veltman:

Hoi Paul,
    Wat een leuk verslag. Jij maakt daar genoeg leuke dingen mee. We wensen je alle goeds voor 2013 en een hele fijne tijd daar.
    Hartelijke groetjes Sjef en Ilse