City Life
Blijf op de hoogte en volg Paul
27 Oktober 2012 | Nieuw Zeeland, MANUREWA
Vervolgens zijn we doorgereden naar Auckland en hebben we onze rondreis afgesloten waar we ook zijn begonnen. We hebben nog een paar leuke dingen gedaan, zoals het Auckland museum bezocht, een wandeling door de Waitekere Ranges gemaakt en nog in het centrum geweest. Vorige week vrijdag is mijn moeder weer vertrokken naar Nederland, we hebben een erg leuke reis gehad samen.
Op die zelfde dag begon voor mij een nieuwe periode. Ik ben begonnen met kitesurflessen te geven bij een kiteschool, die lesgeeft rondom Auckland. Deze lessen worden gegeven op een erg ruime locatie in de haven van Auckland. Als de getijden goed zijn, heb je ongeveer 1 meter diep water over een heel groot oppervlak, en geen andere kiters. Elke 2 weken is het tij goed gedurende het midden van de dag, dus de meeste lessen worden geclusterd in een weekend, waar we in drie best lange dagen een volledige cursus draaien met 8 cursisten tegelijk. Ik heb nu een zo’n cursus meegedraaid en dat was goed bevallen, dus voorlopig blijf ik hier wel even denk ik.
Tussen die weekenden door is er dus in principe geen les. De school wordt gerund door een stel dat met hun dochtertje in een huis woont in Auckland. Bij dat huis hebben ze ook nog 2 huizen die worden verhuurd, waarvan er een wordt gerenoveerd. Ik heb voorlopig een deal met ze dat ik af en toe help met de verbouwing, in ruil voor onderdak en eten. Dit komt er op neer dat ik een bed heb in het te renoveren huis, bij hun thuis eet/was/douche en dat ze me ook een beetje wegwijs maken in Auckland enzo. Naast kitesurfen zijn ze ook vrij fanatiek in golfsurfen en ‘spearfishing’ (snorkelend met een harpoen zo groot mogelijke vissen vangen voor op de barbecue), dus daar ga ik ook wel een paar keer aan meedoen de komende tijd. Al met al een leuke manier om de “Kiwi way of life” te ervaren.
Dus de vooruitzichten zijn voorlopig goed, genoeg te doen maar ook
voldoende vrije tijd, ik word goed verzorgd en dat allemaal gratis. Het
valt alleen nog te bezien natuurlijk hoe goed mijn renovatiekunsten en vistechnieken gaan uitpakken, maar daarover later meer. Voorlopig (na 3 dagen klussen) heb ik nog niks gesloopt en ook nog niet hard op mij eigen hand geslagen…
Bedankt voor het lezen!
27 Oktober 2012 - 10:48
Jan:
Hoi....dus als ik je verhaal lees, zit je je stierlijk te vervelen. Wist geeneens dat je kon klussen, wist alleen dat je dingen kon slopen. Maar weer een prachtig verhaal. Blijven schrijven.
(oja het vriest hier haast dus het motor rijden is over)......mzzzlllll -
27 Oktober 2012 - 12:31
Marjolijn:
Jij bedankt voor het schrijven! Leuk weer! Mooie duik gemaakt? Aanrader daar? Good luck met alles! -
27 Oktober 2012 - 14:11
Marian:
Klinkt weer goed geregeld... haha
Ik lees: surfen, kiten, snorkelen, BBQ en gratis!
Heerlijk! -
27 Oktober 2012 - 19:12
Mam:
Kia ora ! Leuk verslag Paul! Succes met speer-vissen en klussen! Het is hier nu een stuk kouder geworden hoor, lekker herfstweer. En vandaag begint ook de wintertijd dus nu 10 uur ertussen! Onvoorstelbaar dat ik al weer een week in Nederland ben. Wat een mooie reis hebben we gehad! Fijn dat we zoveel mooie foto's hebben gemaakt zodat ik thuis alles kan laten zien. groetjes, mam. -
29 Oktober 2012 - 17:48
Viv:
Hey Paul,
leuk hoor, bij mensen in huis zitten is echt de leukste manier om het land te leren kennen - jij bent straks natuurlijk kiwi-er (is dat een woord?) dan ik!
Dat speervissen klinkt ook wel cool, ben benieuwd. Zitten daar geen haaien ook? Dan is het wel goed om altijd een speer mee te nemen ;-) Ik heb van de week in zo'n kooi gesnorkeld en toen een witte haai van 4m van heel dichtbij gezien.
Veel plezier nog,
Viv -
31 Oktober 2012 - 21:33
Paul Roode:
Hey Viv!
Zo dat klinkt best heftig, zwemmen met wiite haaien:) Gelukkig zat je in een kooi! HIer zouden ook aardig wat haaien moeten zitten, maar over het algemeen kleintjes. Ik heb er nog geen een gezien gelukkig
Ben je nog in ZA of alweer terug naar NL?
Groetjes!
PS Jan, ik kan ook helemaal niet klussen, maar voorlopig zijn we alleen nog aan het slopen en dat lukt wel aardig! -
06 November 2012 - 10:00
Joey:
Hoi Paul,
Je hebt het goed voor elkaar! Super gaaf man, dat je dit zo heb kunnen regelen. Hoe is het weer daar nu trouwens? Nog zomerse temp.
Geniet ervan!
Groetjes, Joey -
07 November 2012 - 09:14
Paul Roode:
Thanks Joey! Ja ik mag niet klagen hier. Het weer kan nog iets beter, maar het begint hier nu zomer te worden. Voorlopig is het tegen de 20 graden en meeste dagen zon!